Dia naplója

Ezt a blogot azoknak írom, akik fontosak számomra és sajnos nem lehetnek velem az 1600 km-es távolság miatt.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Olaszország 3. nap

2010.03.01. 23:00 | Dajana | komment

Reggel megint egy hatalmas zabálással indítottunk. :) Ezúttal csomagoltunk némi útravalót is néhány sütemény formájában. :)

Összepakoltuk a cuccainkat, kijelentkeztünk, de a bőröndöt otthagytuk megőrzésre. Visszamentünk a toronyhoz, csináltunk néhány bolond képet, ahogy támasztjuk, toljuk, ölelgetjük. Vicces volt, ahogy az összes turista próbálta belőni a legjobb pózt, egyesek lábbal "rúgták" a tornyot, mások "húzták-vonták". Végigjártuk a gagyisokat is (szuvenír árusok), vettünk olyan bögréket, amik enyhén ferdék.

Indultunk a reptérre, ezúttal lyukasztottunk a buszon, de csak azért, mert úgysem váltották volna vissza a buszjegyet. :) Sajnos a lehető legrosszabbkor érkeztünk, nem túl korán, és nem is elég későn. Pont a legnagyobb sor közepébe csöppentünk, 45 percet álltunk sorba a becsekkoláshoz. Egy idióta angol kamaszcsoport volt mögöttünk, jaaaj csak úgy sugárzott róluk az intelligencia... Tipikus sötétség jele, hogy egy mondatban minimum háromszor használják a "like" szót. Ez már egyfajta töltelékszó lett a fiataloknál.

Nagyon szép képeket csináltunk a repülő ablakából, ahogy felszálltunk meg elhagytuk az olasz partokat. Útközben mindketten elszundítottunk.

A hazaút annyiban volt még érdekes, hogy ismét ellenőrbe botlottunk a vonaton, miután elindultunk Gatwickről. Megint nem vettünk jegyet, egyszer át is szálltunk. És akkora mákunk volt, hogy a kaller nem is foglalkozott velünk! Talán azt hitte, hogy minket már ellenőrzött? Fene tudja, de lazán elsétált mellettünk. Onnan pedig már sima volt az út hazáig. Komolyan mondom, egész évben nem találkoztam annyi ellenőrrel, mint abban a 2 napban!

Hazafelé beugrottunk egy boltba vásárolni, mert nem sok kaja volt otthon. Én hülye pedig a pakolászás közben elfeledkeztem a ferde szuvenír bögréinkről, és ottmaradtak a boltban! Csak az állomáson vettem észre, rohantam vissza, szerencsére a pénztáros megtalálta és eltette a pult alá. Annyira örültem!

Alapvetően jól éreztük magunkat, tetszett az olaszok mentalitása, de legközelebb nagyobb várost választunk, ahol tényleg rengeteg látnivaló van.

A bejegyzés trackback címe:

https://dialondon.blog.hu/api/trackback/id/tr261842815
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása